בקיצור: האם יש צדק בדבריו? $$$ [4978]
אל רשימת התגיות המסודרת ( <- קליק על)
אל רשימת ההרצאות שלי ביוטיוב ( <- קליק על)
אל רשימת הפוסטים המסודרת בבלוג שלי ( <- קליק על)
אל רשימת הנושאים שלי ( <- קליק על)
זה הסיפור להיום. אם זה מוצא חן בעיניכם, תבואו גם מחר. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, יחכה לכם סיפור חדש.
שלשום, 20.11.2019, במסיבת עיתונאים, שכולם ציפו לה הופיע אביגדור ליברמן, ראש "ישראל ביתנו". הוא נאם נאום פרוגרמטי ארוך וענה על כל השאלות שהמטירו עליו העיתונאים. אינני מחסידיו של ליברמן, ואני לא מניח שאצביע למענו בבחירות הבאות עלינו לרעה. אבל הדברים שאמר ראויים להקשבה ולמחשבה. הוא אמר:
אנחנו לא נצטרף לא לממשלה צרה ולא לממשלת מיעוט. ממשלה מהסוג הזה לא תוכל לתפקד. כל מה שאנחנו רואים זה דרך בטוחה לבחירות נוספות. עשיתי כל מאמץ, הפכתי כל אבן, על מנת להגיע לממשלת אחדות לאומית ליברלית - בדיוק כמו שהבטחנו לבוחר. עשינו הרבה עבודה שקטה בצורה מכובדת וסולידית. היינו קרובים לאחדות. כל מה שהפריד בין נתניהו וגנץ לבין אחדות, ואני רוצה לצטט את הנשיא, היה בעיקר ויכוח אישי. לא היה שום פער מהותי. אחד לא היה מוכן לקבל את מתווה הנשיא והשני לא היה מוכן להיפרד מהגוש המשיחי שלו.
כרגע אנחנו ניצבים מול שני אתגרים, ביטחוני וכלכלי ולכן אין שום אופציה אחרת חוץ מממשלת אחדות. וכשאני שואל למה לא הקמנו ממשלת אחדות ליברלית, אז גם פה הדברים ברורים. לצערי נתניהו פשוט משעבד את כל תנועת הליכוד לטובת המפלגות החרדיות. אם אתם שואלים אותי מי אשם במצב – אלה שתי המפלגות ביחד. גם כחול לבן וגם הליכוד. היה משחק האשמות מצד שני הצדדים בלי נכונות באמת לקבל החלטות קשות דרמטיות. גם נתניהו, שבכל דרך ניסה למשוך ולשמור על הגוש החרדי, וגם גנץ, שמעולם לא קיבל את מתווה הנשיא. חלק גדול מהזמן כחול לבן שיחקה משחק כפול ושמרה על ערוצים פתוחים למפלגות חרדיות והציעה להן הצעות. לכן מבחינתי שניהם אשמים.
מה מטריד אותנו, למה נטפלנו למושג הזה ממשלת אחדות? כשגפני פותח את ישיבת ועדת הכספים ומשבח את אחמד טיבי, ואחמד טיבי שר שיר הלל לגפני, על שיתוף הפעולה הזה אנחנו מדברים. זה שיתוף פעולה בין ח"כים ערבים לחרדים. זו קואליציה אנטי ציונית שמשחקת בין שני הגושים. הרשימה הערבית היא גיס חמישי, ולצערי גם המפלגות החרדיות הופכות להיות אנטי ציוניות. היה ברור שלא נלך לקואליציה שנתמכת בצורה ישירה או עקיפה על ידי הרשימה המשותפת. שמרנו על ערפל קרב על מנת ליצור מנוף לחץ על נתניהו. לצערי גם זה לא עזר.
מה צריך לעשות? להערכתי יש שני דברים קריטיים. כל המפלגות הציוניות צריכות להתחייב לאמנה משותפת בנושא דת ומדינה. הדבר השני קשור ליציבות השלטונית. מפלגתי תפעל לחוק חובת הצבעה כבר בבחירות הקרובות. השתדלתי לא להיגרר למבול ההשמצות והשקרים שהציפו בתקשורת וברשתות החברתיות. ניסינו להתנהל באיפוק רב. גם פיתויים שמו בפנינו, פיתויים גדולים מאוד: ממלא מקום ראש הממשלה, רוטציה בשנה אחרונה, חצי המלכות פלוס עשרה אחוז. שמעתי בבוקר את אחד הפרשנים שאמר שליברמן מבין שכרגע המניה שלו בשיא וצריך למכור את המניות כשהן בשיא אחרת הן מתרסקות. אז לפי הנוכחות התקשורתית אכן המניה שלנו בשיא, אבל אנחנו לא מוכרים את העקרונות בשביל כסאות, גם אם מדובר בכיסא הכי מרופד. לכל אחד יש שאיפות וכל אחד רוצה להגיע הכי רחוק שאפשר, אבל המטרה לא מקדשת את האמצעים.
הגיע הזמן להביא משהו רציני ומשמעותי שמבשר על שינוי כיוון. הגענו למצב שרק 22% מהאוכלוסייה בגילאי העבודה משלמים מיסים. יש 150 אלף תלמידי ישיבות שלומדים תורה. כמו שיש 1,500 סטודנטים בעתודה אקדמאית, לא צריך יותר מ-1,500 תלמידי ישיבות. לא הגיוני ש-150 אלף צעירים לא עובדים. אי אפשר לגדל דור של מסכנים ונזקקים, שאינם לומדים לימודי ליבה. אם החרדים יקבלו שינויים, אני אברך. כמו שזה נראה כרגע, אנחנו בדרך למערכת בחירות נוספת. להערכתי יש שני דברים קריטיים: חייבים שכל המפלגות הציוניות יגיעו לאמנה משותפת בנושאי דת ומדינה - אי אפשר שכל פעם החרדים סוחטים את המפלגות הגדולות וכל הזמן מרוויחים.
צריך יציבות שלטונית - אני חסיד של בחירה ישירה. לצערי אי אפשר לשנות כללי משחק תוך כדי משחק וזה לא רלוונטי לבחירות הקרובות, אבל צריך לעשות דיון משמעותי. לבחירה ישירה צריך להוסיף יכולת להעניק לראש הממשלה לפסול חקיקה בכנסת, ושיהיה אפשר להתגבר עליה באמצעות 81 חברי כנסת. אותו דבר לגבי הרכבת הממשלה: אם ראש הממשלה לא מצליח להקים קואליציה תך 30 יום, צריך לשמור לו את האופציה להקים ממשלת מומחים - אנשים שבאים מחוץ למערכת פוליטית או מתפטרים מהכנסת - לשנתיים בלבד, ושגם עליה אפשר להתגבר באותו רוב של 81.
אין שום סיכוי שנצטרף לממשלה צרה או לממשלת מיעוט. אני חושב שזה לא נכון - לא משנה איזו ממשלה תקום מהסוג הזה, היא לא תוכל לתפקד. זו תהיה ממשלת הישרדות, ונוכח המהלכים שצריך להוביל זה פשוט בלתי אפשרי.
נסעתי לכנסת מנוקדים וקיבלתי טלפון מאזרח זועם, שאמר לי: 'אוי ואבוי לך, אם תצטרף לקואליציה של נתניהו - אתה גמרת'. אחרי 5 דקות קיבלתי עוד טלפון: 'תיזהר, אם תצטרף לממשלת מיעוט של גנץ - אתה גמרת'. בכניסה לפה אמר לי אזרח שאם יהיו בחירת נוספות אני סיימתי. אנחנו חיים במציאות מרתקת.
האם אני צודק? אל תסכימו אתי.
מה אתם חושבים? מה אתם מרגישים?
יוסף רגב (המלביה"מ)
-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-
המונה היומי: עד היום היו 1,130,885 כניסות לבלוג שלי, וזאת מאז שהתחלתי ב-22.2.2006
תגובות
אם בהמשך הקטע (הפוסט) הזה יש תגובות, קיראו גם אותן. כשאנשים מתווכחים אתי, עולות נקודות חשובות, שלא נכנסו למסמך המקורי שכתבתי.
אם הדברים שכתבתי פה מעוררים אצלכם מחשבות, והרי לשם כך אני כותב אותם, אנא, הגיבו לדברי בבלוג עצמו, ע"י קליק על "הוספת תגובה", כדי שאדע שקראתם וחשבתם עליהם.
אם התגובות שלכם מתייחסות לנקודה מסוימת במה שכתבתי, סמנו אותה בשדה "נושא" ע"י מספר בסוגריים מרובעים כפולים, לדוגמה [[1]], ואני אכניס את המספר הזה בתוך הטקסט שלי.
כיתבו תגובות. אל תהססו. אין צורך להיות בלוגר רשום. אין חובה לתת כתובת דוא"ל. כל אחד יכול לכתוב את שמו – ולהגיב (עד 500 מילים).
אם האותיות קטנות וקשה לכם לקרוא – לחצו על מקש ה-CTRL ביחד עם מקש התו "+" (פלוס), ואז האותיות יוגדלו.
קבלת הודעות על כל מאמר בפוסט הזה
אם ברצונכם לקבל בדוא"ל הודעה על כל פוסט יחדש שמופיע בבלוג הזה (מדי יום) – שילחו אלי מסר בדוא"ל, עם הכותרת "שלח לי את ההודעות על כל פרסום בבלוג שלך", לכתובת:
תגיות
את רשימת התגיות מסודרת לפי מספר הפוסטים תוכל לראות אם תרדו למטה.
את רשימת התגיות מסודרת לפי סדר אלפאבתי, ניתן כאמור לראות בכתובת:
חיפוש מאמר, או נושא, בשדה "חפש בבלוג הזה", בפינה הימנית העליונה של החלון הזה.
את רשימת הנושאים בבלוג שלי וגם את הוראות השימוש, ניתן לראות בכתובת:
תגיות: אקטואליה, ליברמן, ביבי, כחול לבן, דת, חרדים, נגד חרדים, לימודי ליבה, בחירות, ערביי ישראל, דת ומדינה,