Quantcast
Channel: בלוגים המדוברים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 19355

העשיר יתעשר והדל ידולדל: (כ) מה יעשו האנשים?

$
0
0
בקיצור: לא להתבטל. $$$ [4218]
אל רשימת הנושאים שלי ( <- קליק על)
זה הסיפור להיום. אם זה מוצא חן בעיניכם, תבואו גם מחר. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, יחכה לכם סיפור חדש.
 
הקדמה
       אני מדבר על מה שיקרה תוך שלושים שנה. אולי פחות, ואולי יותר, אבל זה יקרה. רוב המקצועות יתבטלו. רוב האנשים ימצאו את עצמם ללא עבודה. רובוטים אינטליגנטיים, או תוכנות מחשב מבוססות AI (בינה מלאכותית), יהיו מסוגלים לבצע את רוב המלאכות, שהיום הן בידי אנשים, שנדרשים להפעיל את שכלם. המחשבים ילמדו, ע"י רישום של מיליוני אירועים, כיצד אדם אינטליגנטי מתנהג בכל מצב ומצב, וכך יוכלו לבנות רובוטים אינטליגנטיים, שיחקו את ההתנהגות של אדם אינטליגנטי, בלי להבין את הסיבות שגרמו לאדם לבחור מהלך מסוים, ולא אחר.
מהפכת ה-AI
       האנושות עברה כמה מהפכות:
- המהפכה החקלאית, שבה האדם למד לייצר את מזונו, ולא רק ללקט אותו ולצוד אותו
- המהפכה התעשייתית, שבה האדם למד להפעיל מכונות, במקום להסתמך על שרירי האדם, או על שרירי הסוס
- מהפכת המידע, שבה האדם למד להפעיל מחשב, כדי לבצע כל עבודה שיגרתית, שבה בכל שלב, יש מצב מוגדר, ויש פעולה שיש לבצע ברגע שהמצב הזה נוצר
- מהפכת ה-AI, שבה רובוטים אינטליגנטיים יוכלו לבצע עבודות לא שיגרתיות, עבודות שדורשות שיקול דעת
יתרונות הרובוט
       הרובוט האינטליגנטי, שנבנה ע"י מערכת שלמדה כיצד מתנהג האדם, ומסוגל לעשות כל מה שהיה דרוש בעל מקצוע כדי לבצע את העבודה, הרובוט האינטליגנטי הזה, כמו הרובוטים הטיפשים שממלאים היום את אולמות הייצור בתעשיות רבות – יש לו יתרונות עצומים על העובד האנושי. הוא פועל בדיוק כפי שנידרש ממנו. הוא איננו עושה טעויות מטופשות של היסח הדעת. הוא איננו חולה. הוא איננו מחליט לשבות. הוא איננו זקוק להפסקת קפה. הוא איננו צריך לנוח בשבתות. הוא איננו דורש חופשה שנתית. הוא פועל 24 שעות ביום, שבעה ימים בשבוע, 365 יום בשנה – ולא דורש משכורת. הוא גם לא דורש העלאה במשכורת מפעם לפעם.
יסלקו את בני האדם ממקומות העבודה
       לכן ברור שהמעסיקים יעדיפו להכניס רובוט אינטליגנטי לכל עבודה, ברגע שזה רק יתאפשר, ברגע שהאמינות של הרובוט האינטליגנטי תהיה שווה לזאת של האדם, שעבד קודם במלאכה הזאת. זה לא שהרובוט האינטליגנטי יהיה מושלם, וידע מה המהלך הנכון בכל מצב, כולל המיקרים החריגים, שמתרחשים בשל צירוף נסיבות, שקורים לעיתים כה רחוקות, כך שהמחשב לא עלה עליהם. אבל זה לא יפריע למי שצריך להחליט להכניס לעבודה את הרובוט האינטליגנטי – ולפטר את העובד האנושי.
       הבעייה איננה רק של העובדים שיפוטרו ויאבדו את פרנסתם. הבעייה היא גם של הצעירים, שייכנסו לשוק העבודה, ולא ימצאו עבודה. לא תהיה תעסוקה למרבית הצעירים שמצטרפים לשוק העבודה בכל שנה ושנה.
עיסוק, ולא תעסוקה
       בעייה חמורה היא הבעייה ממה יתפרנסו כל משוללי העבודה שיהיו בעתיד. זה נושא שנדון בפרקים אחרים של סידרת המאמרים הזאת, שהתגית שלה היא "האלפיון העליון". הפעם נדון בשאלה: במה יעסקו כל האנשים, שאין להם עבודה?
       בימי הביניים היו האצילים, האלפיון העליון, שחיו חיי רווחה, על חשבון כל העמלים, שעבדו קשה ותוצרת עבודתם היא ששימשה לאצילים לחיות בטוב. אבל עם ירידת מעמדו של מענמד האצילים, הנכונות לחיות חיי בטלה ולראות בכך כבוד – הנכונות הזאת עברה מן העולם. היום, גם העשירים מאוד, האלפיון העליון, המיליארדרים – אינם מוכנים לראות בחיי בטלה כחיים ראויים. גם הם עובדים. הם עושים עסקים. כל האנשים ביתר 999 האלפיונים עובדים, או רוצים לעבוד. עבודה איננה רק דרך להתפרנס, איננה רק אילוץ. היום העבודה היא החלק המשמעותי ביותר בזהותו של אדם. כששואלים אדם על זהותו, שואלים אותו: "מה אתה עושה?" וכל אדם עונה ומציין את מקצועו. "אני סוחר", "אני אחות", "אני מורה", "אני מנהל" וכו'. העבודה חשובה לאדם, כי היא מראה שהוא ממלא תפקיד מועיל, ושעבורה הוא מקבל שכר, שמוכיח שהוא שווה את הכסף שהוא מקבל. עבודה היא הסיבה שבגללה אדם קם בבוקר, יוצא ממיטתו והולך למקום העבודה, או למחשב בביתו, שבו הוא מבצע את עבודתו. עבודה גם מאפשרת לאדם לקיים אינטראקציה אנושית עם עובדים אחרים.
מה יעשו האנשים?
       אם כך, השאלה מה יעשו האנשים, היא שאלה קריטית. במה יעסקו? מה יתן להם זהות? מה יאפשר להם אינטראקציה עם אנשים אחרים? לשם מה הם יקומו בבוקר? מה ייתן כיוון לחייהם? מה יאפשר להם הישגים? במה הם יתפארו?
ספורט – אחד הדברים המיידיים למלא תוכן את החיים משל האנשים זה הספורט, כולל שחמט. לעסוק בספורט תחרותי – זה נהדר. לעסוק בספורט קבוצתי – זה יופי. גם לעסוק בספורט כצופה, ללכת לצפות בתחרויות ובמשחקים קבוצתיים – גם זה עניין לענות בו.
כתיבה – כל אדם יכול לעסוק בכתיבה יצירתית, לכתוב סיפורים, לכתוב שירים, לכתוב בלוגים ובפורומים יצירתיים. אנשים רבים מסוגלים לכתוב מוזיקה, מוזיקה קלאסית, פזמונים. גם מי שאיננו מסוגל להיות יצירתי, יכול לעסוק בכך באופן פאסיבי, קבוצות של קריאה משותפת, השתתפות בקבוצות יצירתיות כשומעים פעילים, גם זה עניין לענות בו.
אמנות – ציור, צילום, פיסול, קרמיקה – כמעט כל אחד יכול לעסוק בהם באופן יצירתי, ואם לא, אז לפחות השתתפות בחוגים כצופים פעילים.
תיאטרון, קולנוע וטלביזיה – כמעט כל אדם יכול להשתתף בחוג תיאטרון, אם כשחקן חובב, או רק כשומע פעיל. גם חוג תיאטרון, של הליכה להצגות תיאטרון, עם הרצאות ועם דיונים – מועיל. כנ"ל לגבי קולנוע וטלביזיה, יצירה, שומע פעיל או משתתף בחוג צפייה – גם אלה עניינים לענות בהם.
לימודים – השכלה מתמשכת. אדם יכול וצריך ללמוד גם אחרי שסיים את הלימודים האקדמיים, או התיכוניים. אדם יכול ללמוד באופן אקטיבי, לבצע עבודות סמינריוניות ומחקרים, או באופן פאסיבי, לשמוע הרצאות, עם בחינות, או כשומע חופשי. לימודי זוגיות, לימודי הורות, לימודי בנים להורים זקנים – חשוב לעודד.
פוליטיקה, דת, מקומי – כל אדם יכול להשתתף בפעילויות שקשורות למפלגה פוליטית, לקהילה דתית או לנושאים מקומיים. זה יוצר מעורבות ועניין.
התנדבות – סיוע לחולים, לזקנים ולילדים. יש פה מקום לרבים להתגדר בו.
חקלאות ביתית, חיות בית – מקור להתעסקות ולהנאה
פעילויות שונות – טיולים, משחקים, חידונים, פיתרון חידות, כל אלה התעסקויות חיוביות
כושר גופני – כל אדם חייב לעסוק באימוני כושר. זה חשוב מאוד גם לבריאות, אבל עניין לעסוק בו, גם עם אלמנט חצי תחרותי.
       למה אני מספר לכם את כל זה? כדי להראות שיש פיתרונות, יש מה לעשות. אבל צריך לתת על זה את הדעת, צריך להתארגן, צריך לעודד.
 
       ואולי העיסוקים הללו, שדורשים מארגנים ומדריכים - בתשלום, אולי אלה יהיו מקצועות העתיד.
 
המלצה
       אם אינכם זוכרים את כל מה שקראתם מזמן בנושא הזה, אני ממליץ בפניכם לשוב ולקרוא את המאמרים שלי בנושא
 
 
     האם אני צודק? אל תסכימו אתי.
       מה אתם חושבים? מה אתם מרגישים?
יוסף רגב
-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-
   המונה היומי: עד היום היו 737,792 כניסות לבלוג שלי, וזאת מאז שהתחלתי ב-22.2.2006
 
תגובות
      אם בהמשך הקטע (הפוסט) הזה יש תגובות, קיראו גם אותן. כשאנשים מתווכחים אתי, עולות נקודות חשובות, שלא נכנסו למסמך המקורי שכתבתי.
      אם הדברים שכתבתי פה מעוררים אצלכם מחשבות, והרי לשם כך אני כותב אותם, אנא, הגיבו לדברי בבלוג עצמו, ע"י קליק על "הוספת תגובה", כדי שאדע שקראתם וחשבתם עליהם.
      אם התגובות שלכם מתייחסות לנקודה מסוימת במה שכתבתי, סמנו אותה בשדה "נושא" ע"י מספר בסוגריים מרובעים כפולים, לדוגמה [[1]], ואני אכניס את המספר הזה בתוך הטקסט שלי.
      כיתבו תגובות. אל תהססו. אין צורך להיות בלוגר רשום. אין חובה לתת כתובת דוא"ל. כל אחד יכול לכתוב את שמו – ולהגיב (עד 500 מילים).
      אם האותיות קטנות וקשה לכם לקרוא – לחצו על מקש ה-CTRL ביחד עם מקש התו "+" (פלוס), ואז האותיות יוגדלו.
 
תגיות
   את רשימת התגיות מסודרת לפי מספר הפוסטים תוכל לראות אם תרדו למטה.
       את רשימת התגיות מסודרת לפי סדר אלפאבתי, ניתן כאמור לראות בכתובת:
      את רשימת הנושאים בבלוג שלי וגם את הוראות השימוש, ניתן לראות בכתובת:
 
תגיות: כלכלה, כלכלה ועסקים, פיקטי, האלפיון העליון, מחשבים, בינה מלאכותית, רובוטים, עבודה, המהפכה התעשייתית , פנאי, ספורט, תיאטרון, התעמלות, תובנות, מחשבות והגיגים, גיל הזהב

Viewing all articles
Browse latest Browse all 19355


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>