Quantcast
Channel: בלוגים המדוברים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 19355

מלחמה באסטוניה ואתם לא ידעתם

$
0
0
בקיצור: רוסיה תקפה את אסטוניה בעזרת האקרים, כתגובה לסילוק אנדרטה רוסית מטאלין הבירה. האם ידעתם זאת? $$$ [595]

אל רשימת הנושאים שלי ( <- קליק על)

 

       לפני מספר חודשים התקיים אירוע מלחמתי שרוב תושבי העולם אינם יודעים עליו ואינם מבינים את חומרתו. במשך מספר שבועות היתה אסטוניה, המדינה הבלטית הקטנה, תחת התקפה של רוסיה של סטאלין, סליחה של פוטין. החל מ-27.4.2007 ועד 16.5.2007 היתה אסטוניה תחת התקפה וירטואלית (באינטרנט) של פגיעה באתרים ע"י מבול של פניות לאתר, וגם ע"י התקפה של האקרים רוסיים ממשלתיים שפרצו לאתרים מרכזיים באסטוניה. הם פרצו לאתרים של נשיאות המדינה של אסטוניה, של בית הנבחרים, של משרדי ממשלה רבים, של גופים ממלכתיים אחרים, של מפלגות, של תאגידי תקשורת, של בנקים ושל חברות מסחריות, פרצו והרסו אותם. היות ואסטוניה היא אחת המדינות המתקדמות בעולם בשימוש באינטרנט, ופונקציות ממשלתיות וכלכליות רבות הועברו בה לאינטרנט, היה כאן ניסיון להרוס את כלכלתה של המדינה הקטנה, שכבר סבלה בזמנו כיבוש בריוני של ברה"מ של סטאלין (הפעם הכוונה באמת לסטאלין).

       הסיבה לאירוע המלחמתי הזה היתה ההחלטה של ממשלת אסטוניה לסלק אנדרטה לחיילי הצבא האדום, אנדרטה שבנה סטאלין ועמדה שישים שנה בלב הבירה טאלין. האנדרטה הועברה למקום אחר באסטוניה, מקום בולט פחות. מבחינתם של האסטונים היתה האנדרטה זיכרון מכאיב לכיבוש הרוסי ולזוועות השלטון ההוא. מבחינתה של רוסיה יש בהתקפה הזאת משום הצהרה שרוסיה של פוטין היא המשך ישיר לברה"מ של סטאלין. העברת האנדרטה עוררה "זעם" ברוסיה ומהומות אלימות, גם ברוסיה ובעיקר באסטוניה, מצד הרוסים באסטוניה שרידי הכיבוש ההוא, שמהווים היום כמעט רבע מאוכלוסיית אסטוניה.

       אסטוניה פנתה לברית נאט"ו בבקשת עזרה ונאט"ו, שיגרה לטאלין בירת אסטוניה, מומחים שחקרו כיצד נפרצו האתרים וגם ניסו לעזור לאסטוניה להגן על עצמה מפני האלימות הרוסית. "לעת עתה, נאט`ו אינה מגדירה מתקפה וירטואלית כפעולה צבאית מובהקת, כלומר המדינות החברות בברית אינן מתגייסות להגן על המדינה המותקפת" כך אמר שר ההגנה האסטוני, יאק אביקסו, אבל גורם בכיר בברית הצפון אטלנטית רמז כי לדעתו מעשה כזו אינו יכול להיעשות בידי יחידים. ההאקרים פעלו מכתובות אינטרנט של הקרמלין.

       ההתקפה הווירטואלית נעשתה בשלושה גלים: אחד, בשבוע שהחל ב-27 באפריל, היום בו פרצו המהומות, גל התקפות שהגיע לשיאו ב-3 במאי. הגל השני התרחש ב-8 וב-9 במאי, הימים בהם ציינה רוסיה את הניצחון על גרמניה הנאצית, חגיגות במהלכן נאם ולדימיר פוטין נשיא רוסיה ותקף את אסטוניה. הגל השלישי התרחש שבוע לאחר מכן.

       אגב, שלושת המדינות הבלטיות סובלות מאד מנוכחות של אוכלוסיה רוסית, שהתיישבה במקום בעת הכיבוש של ברה"מ. בלאטביה הרוסים מהווים 40% מהאוכלוסיה, באסטוניה כרבע מהאוכלוסיה ובליטא פחות. בכל שלושת המדינות יש מלחמת שפות, בין הרוסית, לבין השפות הלאומיות שלהן.

       לא מכבר היה גם רצף של נסיונות פריצה של האקרים סיניים למחשבי הפנטגון וגופים אמריקאיים אחרים. פירושו של דבר שממשלות של מדינות "חביבות" בנו אמצעי התקפה על רשתות האינטרנט במדינות המערב. נשאלת השאלה: האם אנו בישראל מודעים לסכנה הזאת? האם אנו מאורגנים להתגונן נגדה, וגם להתאושש ממנה לאחר הנזק שייגרם?

 

                                       דרגו אותי באינדקס הבלוגים

                                         עשו קליק כאן

 

     האם אני צודק? אל תסכימו אתי.

       מה אתם חושבים? מה אתם מרגישים?

יוסף רגב

-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-

   המונה היומי: עד היום היו 57,881 כניסות לבלוג שלי, וזאת מאז שהתחלתי ב-22.2.2006

 

   אם בהמשך הקטע (הפוסט) הזה יש תגובות, קראו גם אותן. כשאנשים מתווכחים אתי, עולות נקודות חשובות, שלא נכנסו למסמך המקורי שכתבתי.

   אם הדברים שכתבתי פה מעוררים אצלכם מחשבות, והרי לשם כך אני כותב אותם, אנא, הגיבו לדברי בבלוג עצמו, ע"י קליק על "הוספת תגובה", כדי שאדע שקראתם וחשבתם עליהם. אין צורך להיות בלוגר רשום. אין חובה לתת כתובת דוא"ל. כל אחד יכול להגיב.

       את רשימת הנושאים בבלוג שלי וגם את הוראות השימוש, ניתן לראות בכתובת:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=897416

 

תגיות: מחשבים וטכנולוגיה, מחשבים, מלחמה, רוסיה, אינטרנט,


Viewing all articles
Browse latest Browse all 19355


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>