Quantcast
Channel: בלוגים המדוברים
Viewing all articles
Browse latest Browse all 19355

זהו שיר פרידה..

$
0
0

הפעם האחרונה שאנחנו נפגשים ואני מחלק"ש שיעור ERD.. אז שלום לכולם וברוכים הבאים לבלוג בשיעור ניהול ידע, שיעור אשר משפר את יכולות הכתיבה, התבטאות בכתב והוצאת היצירתיות שבך. מעבר לדברים הנפלאים הללו גם למדנו הרבה דברים חדשים וראינו הרצאות מאוד מעניינות של TED על סטארטאפים מעניינים והארות של אנשים על העולם בו אנו חיים. היום נדבר על WIKI.

כולם מכירים את האתר האגדי וויקיפדיה, אתר נוח ונחמד המשמש אותך בתור אנציקלופדיה אינטרנטית בכל עבודות ושיעורי הבית של התיכון. רעיון האתר משתמש בעיקרון ומתבסס על חכמת ההמונים. אתר זו הינה אנציקלופדיה אינטרנטית אשר כל אחד יכול להוסיף בו עמוד ערך כלשהו, הנותן מידע על כך. האתר מכיל המון ערכים וניתן לעריכה על ידי כל אחד ללא כל פיקוח. העובדה שהאתר ניתן לעריכה של כלל החברה מורידה כמובן את איכות ודיוק המידע באחוזים מסויימים אך נתגלה שרמת הדיוק עדיין די מרשימה. ניתן באתר לראות את ההיסטוריה של העריכות ולראות מי שינה איזה מידע באותו העמוד וכך ניתן להשוות בין גרסאות שונות של אותו עמוד לפני ואחרי עריכות מסויימות. התוכן בויקיפדיה צריך להיות נטול דעה והכותבים צריכים להיות נייטרלים ללא נקיטת עמדה. Creative Commons  זהו מושג אשר נפלתי בו במבחן angry..  המשמעות הנכונה של המושג (לא כמו מה שרשמתי במבחן) היא שכל מי שרוצה לעשות משהו עם מאמר מהויקיפדיה יכול, כל עוד הוא נותן קרדיט, כלומר מציין שזה נלקח מהויקיפדיה ומאפשר לכולם לבצע אותו דבר עם החומר שנלקח. עקב כך, כל החומרים והמידע בויקיפדיה צריכים להיות ללא זכויות יוצרים כיוון שאין זכויות יוצרים לאתר עצמו. (קרדיט למרצה על ההגדרה) CC.

לבסוף, בחמישים המילים האחרונות שלי (בבלוגים כמובן) אדבר על תוכן הבלוגים. הבלוגים בעצם מכילים חצי- סיכום של השיעורים, וכן חצי- מלא במחשבות שעולות לראש והרבה מילות קישור. ובכן, אף על פי שהבלוגים מלמדים, כל זה (מילות הקישור) נועדו על מנת להשיג את המטרה ה- כל כך נעלה של כתיבה של כ100 מילים בבלוג.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 19355


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>