בקיצור: נשים, מזרחיים, מילואימניקים, שמנים וערבים. $$$ [2691]
כדי לראות את רשימת התגיות (מילות המפתח) שלי, רדו למטה, אל מתחת לתגובות, ועשו קליק על מילת המפתח שמעניינת אותכם. קליק על "הצג הכל" יפתח לכם רשימה של עוד (המון) תגיות.
אל רשימת הנושאים שלי ( <- קליק על)
אל רשימת המאמרים הכי נצפים שלי ( <- קליק על)
זה הסיפור להיום. אם זה מוצא חן בעיניכם, תבואו גם מחר. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, יחכה לכם סיפור חדש.
צאלה קוטלר כתבה מאמר חשוב על נושא האפלייה בקבלת עבודה, אפלייה של קבוצות מסויימות באוכלוסיה. המאמר, שכותרתו "אבטלה סמויה" הופיע בתאריך 26.7.2013 ב"גלובס", וגם במהדורת "גלובס" המצורפת ל"מעריב". צאלה הלכה ובדקה מחקרים שונים על נושא זה, וריכזה אותם במאמר שלה. הפעם אביא לכם בבלוג הזה את עיקרי דבריה, עם הערות שלי.
נשים
הקבוצה הראשונה המופלית בקבלת עבודה היא נשים. ישנן עבודות שבהן דרוש כוח פיזי רב (ומעט שכל), ולכן יש היגיון בכך שמעדיפים גברים, אבל דומני שמעט מאוד נשים פונות למישרות כאלה, ואלה שפונות – לא חסר להן כוח. אבל בסקר של משרד הכלכלה (משנת 2012) הצהירו כרבע מהמעסיקים בסקטור הפרטי, ו-17% מהמעסיקים בסקטור הציבורי, שיש אצלם תפקידים שנשים יתקשו למלאם. סקר של "עוקץ מערכות" מצא כי 47.67% מהנשים המעסיקות - יעדיפו גבר על אישה בהריון, בעלי נתונים דומים, אפילו שהן נשים. אין פה אחוות נשים.
שני הנתונים הללו אינם מלמדים באמת את המצב. לא פורסם אף ניסוי שבו שלחו פניות לעבודה של גבר ואישה בעלי נתונים זהים (רווקים, גיל והשכלה זהים), ולראות כמה תשובות והזמנות לראיון עבודה התקבלו בשתי הקבוצות. ידוע לי (מידע אישי) שיש פער בין הקבוצות. הפער גדול יותר כשמדובר על נשים נשואות עם ילדים קטנים. ההנחה היא שאם עובדת, עיקר מעייניה זה בילדיה, והיא תיעדר יותר מן העבודה בשל מחלות ילדים וחופשות מלימודים. אנו רוצים שנשים יהודיות יביאו ילדים לעולם – אבל לא בעסק שאותו אני מנהל.
מזרחיים
הסיכויים של מחפש עבודה בעל שם אשכנזי להגיע לראיון עבודה גדולים יותר מאלה של אדם בעל נתונים זהים אבל עם שם מזרחי. אלה התוצאות של מחקר (דומה לאופי של המחקר שהצעתי בסעיף הקודם) שערכה ליאת ששון מן האוניברסיטה העברית. זה לא נאמר בתוצאות שפורסמו, אבל ממחקרים אחרים שנעשו בעבר, אני חושד, שגם מעסיקים מזרחיים חוטאים באותה אפלייה. גם פה אין אחוות המקופחים. זה לא נוסה באותו מחקר, אבל מהניסיון של אנשים שידוע לי עליהם, החלפת השם ממזרחי לשם ישראלי רגיל – שיפרה את הסיכויים שלהם לקבל תגובה והזמנה לראיון עבודה.
במחקר הזה דובר רק על השם, שמופיע בפנייה למעסיק שמחפש עובדים. אני חושד שישנם גורמים נוספים שמחזקים את האפלייה של יהודים שסביהם עלו מארצות האיסלם. מראה שחום מקטין את הסיכוי להצליח בראיון העבודה. גם מבטא עברי נכון, עם ח' ו-ע' – מזיק. בכמה? אינני יודע, אבל אני משוכנע בכך שיותר קשה לאיש, או אישה, שחומים לקבל את העבודה המוצעת, גם כשיש להם נתונים טובים יותר ממועמד בעל חזות מערבית, אם תרצו – אשכנזית.
לקטגוריה זאת ניתן לשייך גם את האתיופים, הניכרים גם בשמם, וגם בצבע עורם. פה האפלייה היא איומה. רק 5.6% מהמעסיקים הביעו רצון להעסיקם – וזאת תוצאה של סקר של משרד הכלכלה. זאת תופעה חמורה של גיזענות, ואין דרך אחרת לתאר זאת.
משרתי מילואים
הסעיף הזה הוא המזעזע ביותר, לטעמי – האפלייה של גברים שמשרתים במילואים. סקר של "עוקץ מערכות" מהשנה מצא כי 36.2% מהמעסיקים הצהירו שלא יעסיקו משרתי מילואים. זה אחוז של אלה שהצהירו. מה האחוז של המעסיקים שלא הצהירו, אבל נוקטים מדיניות של אפלייה כזאת בעסקיהם? המצב גם נעשה רע יותר עם הזמן, שכן בסקר קודם רק(!) 34.1% מהמעסיקים הצהירו על מדיניות כזאת. אין לנו נתון על מספר משרתי המילואים שפוטרו מעבודתם (בתירוצים משונים) ואינם יכולים להשיג עבודה – בשל שירות המילואים שלהם.
גם אלה שמעסיקים משרתי מילואים אינם מקבלים ברצון את יציאתם של עובדיהם למילואים. הם לוחצים עליהם לבקש ולת"ם, כלומר דחייה של המילואים. יש תפקידים, שהיעדרות העובד גורמת באמת לעצירת העבודה ביחידה שלהם – אבל הם מועטים. בכל פעם שעובד יוצא למילואים הוא חסר במקום עבודתו, ויש בכך פגיעה מסוימת בחברה. אבל אנו מדינה שזקוקה למילואימניקים שלה. כמו כן, המנהל חייב להתארגן לעבודה כך שאם העובד נעדר, בגלל מחלה, או בגלל תאונת דרכים – העבודה תימשך כסידרה. ראוי היה שהמדינה תיתן את דעתה על כך, ואולי תיתן תמיכה כספית למפעל, כדי להתארגן כראוי.
זקנים בני 35
תופעה מטרידה, הידועה כבר מזמן, היא האפלייה כלפי עובדים מבוגרים. המדובר איננו בקשישים, מעל גיל הפנסיה. המדובר באנשים מבוגרים, שאיבדו את מקום עבודתם, לרוב שלא באשמתם – והם יתקשו למצוא עבודה חדשה. הסיכויים של מבוגר מעל גיל 55 לקבל עבודה – הם 33%, אלא אם יש לו קורות חיים מרשימים, כך נמצא במחקר שביצע אור ליבס מאונ' בן גוריון. הנתון הזה ניראה גבוה ממה שידוע לי ממקורות אחרים בעבר. מבוגרים מעל גיל 45 כבר נתקלים בקשיים גדולים למצוא עבודה חדשה, והם צריכים לשלוח פנייות רבות למעסיקים, ולו רק כדי להיות מוזמנים לראיון עבודה. המדהים הוא שכבר מגיל 35 מתחילה התופעה הזאת. מעסיקים מעדיפים לקבל לעבודה אנשים צעירים בשכר נמוך, ולא עובדים בעלי ניסיון, בשכר גבוה יותר. עובדים מבוגרים הם בעלי ניסיון וידע רב יותר מהצעירים, שקולים יותר, רציניים יותר, שלא ימהרו לעבור למקום עבודה אחר – אבל למרבית המעסיקים זה לא משחק תפקיד.
אשר למחפשי עבודה מעל גיל 55, ההנחה של מעסיקים רבים היא שקשישים הם קשי קליטה, מתקשים להתאים את עצמם לעולם המודרני עם המחשבים והאפליקציות, ולכן הם מעדיפים אנשים צעירים יותר. זאת הנחה לא מדויקת. רוב המבוגרים, גם מעל גיל הפנסיה, מסוגלים ללמוד דברים חדשים, קצת יותר לאט – ואז הם יהיו עובדים מצוינים. אבל עניין זה אינו מובן למעסיקים רבים.
שמנים ומעשנים
אנשים שמנים יתקשו לקבל עבודה. גם כשהם מתקבלים לעבודה – שכרם יהיה נמוך ב-30% משכר של אנשים שאינם סובלים מבעייות משקל. חלק מתופעה זו נובע מהמחשבה שאנשים שמנים עלולים לסבול יותר ממחלות, כתוצאה ממשקלם, וחלק מזה נובע מהתופעה שנקראת "שמנופוביה" – יחס שלילי לאנשים שמנים.
גם אנשים רזים מאוד יתקשו לקבל עבודה. זה מביא אותנו לנושא המראה החיצוני והשפעתו על השגת עבודה. נשים יפות יקבלו יותר עבודה? לא. מעסיקים יעדיפו נשים בעלות מראה "סטנדרטי" – אולי מלחץ של נשותיהם. גם נשים מכוערות לא יהיה להן קל להשיג עבודה, אם כי דבר זה לא נזכר במאמר שממנו אני מצטט. אשר לגברים – מראה נאה דווקא עוזר. אולי פה הנשים של המעסיקים אינן מתערבות.
עישון מוריד את הסיכויים להתקבל לעבודה בראיון. זה לא סעיף שמופיע בשאלון, וגם לא שאלה שנשאלת – הריח הדוחה הוא שגורם לכך.
ערבים
לא נעים להודות בכך, אבל ערבי, פלשתינאי, יתקשה לקבל עבודה במוסד יהודי. 22% מהמעסיקים הודו בכך שהם מפלים לרעה מועמדים ערבים, ושליש מן העובדים היהודים הודו בכך שהם מעדיפים שלא יהיו ערבים במקום העבודה שלהם. זוהי תופעה מגונה, אבל היא נובעת מכך שיש פיגועים שבהם מעורבים ערבים, גם ערבים ישראליים (מעטים), וכאשר ישנו אירוע, לאו דווקא פיגוע, למשל ההחלטה האחרונה של האיחוד האירופי, לא נוח לדבר על כך כשיש ערבי בשטח. זה מצב לא רצוי. העסקה של ערבים וניצול כישוריהם היו מועילים מאוד לכלכלת ישראל, אבל העמדות של הח"כים הערביים בכנסת, והופעתה של חנין זועבי על סיפון ה"מרמרה" – יש להן השפעה על הרגשות של המעסיקים והעובדים היהודים. לא רצוי ולא יפה, אבל זה קיים בשטח.
חרדים
נושא התעסוקה של חרדים דורש דיון מיוחד, ובו אעסוק באחד הימים הקרובים.
עוד
את המאמר המקורי של צאלה קוטלר תוכלו לקרוא בכתובת:
המלצה
אם לא קראתם עדיין, או שאינכם זוכרים את מה שקראתם מזמן, אני ממליץ בפניכם לשוב ולקרוא את הסכמי אוסלו – כישלון או טעות? בכתובת:
מאמר ש-345 איש כבר קראו אותו.
האם אני צודק? אל תסכימו אתי.
מה אתם חושבים? מה אתם מרגישים?
יוסף רגב
-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-
המונה היומי: עד היום היו 495,504 כניסות לבלוג שלי, וזאת מאז שהתחלתי ב-22.2.2006
אם בהמשך הקטע (הפוסט) הזה יש תגובות, קיראו גם אותן. כשאנשים מתווכחים אתי, עולות נקודות חשובות, שלא נכנסו למסמך המקורי שכתבתי.
אם הדברים שכתבתי פה מעוררים אצלכם מחשבות, והרי לשם כך אני כותב אותם, אנא, הגיבו לדברי בבלוג עצמו, ע"י קליק על "הוספת תגובה", כדי שאדע שקראתם וחשבתם עליהם.
אם התגובות שלכם מתייחסות לנקודה מסוימת במה שכתבתי, סמנו אותה בשדה "נושא" ע"י מספר בסוגריים מרובעים כפולים, לדוגמה [[1]], ואני אכניס את המספר הזה בתוך הטקסט שלי.
כיתבו תגובות. אל תהססו. אין צורך להיות בלוגר רשום. אין חובה לתת כתובת דוא"ל. כל אחד יכול לכתוב את שמו – ולהגיב (עד 17 שורות).
את רשימת הנושאים בבלוג שלי וגם את הוראות השימוש, ניתן לראות בכתובת:
תגיות: אקטואליה, עבודה, אפליה, נשים, נשים מעמדן וסגולותיהן, מילואים, יהודי המזרח בישראל, קשישים, שמנים, עישון, אתיופים, יופי, ערביי ישראל, גלובס, תובנות, מחשבות והגיגים,