בקיצור: סרט מתח, על סיפור שקרה באמת, על הטייס שהנחית מטוס על ההדסון. $$$ [3838]
אל רשימת התגיות המסודרת ( <- קליק על)
אל רשימת הפוסטים המסודרת בבלוג שלי ( <- קליק על)
אל רשימת הנושאים שלי ( <- קליק על)
זה הסיפור להיום. אם זה מוצא חן בעיניכם, תבואו גם מחר. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, יחכה לכם סיפור חדש.
"סאלי" (Sully) הוא צ'זלי סאלנברגר, טייס וותיק שבשנת 2009, אחרי שלהקת ציפורים פגעה במטוס והוציאה את שני המנועים של המטוס מכלל פעולה, בגובה 850 מ' מעל הקרקע, סאלי המשיך להטיס את המטוס כדאון, והצליח להנחית על מי נהר ההדסון הקרים מטוס איירבאס עם 155 נוסעים וצוות - והציל את חייהם. בהתחלה התקבל סאלי כגיבור, אך עד מהירה באו הרשעים, אלה שיודעים יותר טוב, וטענו שסאלי סיכן את הנוסעים בתרגיל המדהים שביצע, והיתה לו אופציה לחזור אל שדה התעופה ולנחות בו בביטחה. בבת אחת הפך סאלי מגיבור לאומי לאישיות מושמצת.
על הפרשה הזאת עשה קלינט איסטווד את הסרט הזה, "סאלי, נס על ההדסון", המוקרן כעת באולמות הקולנוע, גם הפיק וגם ביים. איסטווד הוא בן 86 אבל לא נס ליחו. לתפקיד סאלי גייס איסטווד את טום הנקס, שנכנס לתפקיד באופן מושלם, וכך הגיע אלינו, ואנו יכולים לצפות בו - סרט חזק, סרט מתח, על פרשה אמיתית.

בתמונה: המטוס על המים, עם הנוסעים על הכנפיים, מימין סאלי האמיתי ומשמאל טום הנקס כסאלי
הסרט משחזר את הטיסה האיומה ההיא, ומכניס אותנו לאווירה ששררה בקוקפיט של המטוס באותם רגעים ספורים, בהם היה צריך סאלי לעשות החלטות של חיים ומוות. אבל הסרט מגיע לשיאו כאשר סאלי צריך להגן על החלטותיו בפני רשות התעופה הלאומית, כנגד חברי ועדת הבדיקה, שמאשימים אותו בהתנהלות מסוכנת וחסרת אחריות. הרשעים, אלה שיודעים יותר טוב, מגייסים את המחשב לבצע סימולציות, שמוכיחות שסאלי יכול היה לחזור לשדה התעופה. כמו בפרשת רצח ארלוזורוב, ההוכחות הן מפוברקות, אבל השאלה היא האם יצליח לשכנע את חברי הוועדה העוינים כי יש הבדל בין החלטות אנושיות, המתקבלות בתנאי לחץ איומים, לבין סימולציות מחשב שמתבצעות כאשר בפני אנשי המחשב עומדים כל הפרמטרים, שלטייס בקוקפיט אינם ידועים? האם יצליח סאלי להוכיח כי אויביו זייפו את ההוכחות? על כף המאזניים, אם תתקבלנה ההוכחות המפוברקות – יאבד סאלי, לא רק את שמו הטוב, אלא גם את עבודתו וגם את הפנסיה שלו. לא אספר לכם את הסוף, כדי לא לעשות "ספוילר". תלכו, תימתחו ותיראו בעצמכם.
ראוי להזכיר, לא רק את טום הנקס, שעושה תפקיד הראוי לפרס האוסקר, אלא גם את אהרון אקהארט, שמשחק את ג'ף סקיילס, טייס המשנה, שהיה עם סאלי במטוס ברגע האמת, ונותן לו את התמיכה הנפשית בעת המאבק על צידקתו. ראוי לציין גם כי יש הטוענים כי איסטווד עיוות את הסיפור, בשל דיעותיו הפוליטיות, אך דומני כי דווקא הטוענים זאת, הם הם הפועלים מתוך מניעים פוליטיים.
לסיכום, כדאי!
המלצה
אם לא קראתם עדיין, או שאינכם זוכרים את מה שקראתם מזמן, אני ממליץ בפניכם לשוב ולקרוא את קונצרט למטופלי בריאות הנפש בכתובת:
מאמר ש-232 איש כבר קראו אותו.
האם אני צודק? אל תסכימו אתי.
מה אתם חושבים? מה אתם מרגישים?
יוסף רגב
-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-
המונה היומי: עד היום היו 646,713 כניסות לבלוג שלי, וזאת מאז שהתחלתי ב-22.2.2006
אם בהמשך הקטע (הפוסט) הזה יש תגובות, קיראו גם אותן. כשאנשים מתווכחים אתי, עולות נקודות חשובות, שלא נכנסו למסמך המקורי שכתבתי.
אם הדברים שכתבתי פה מעוררים אצלכם מחשבות, והרי לשם כך אני כותב אותם, אנא, הגיבו לדברי בבלוג עצמו, ע"י קליק על "הוספת תגובה", כדי שאדע שקראתם וחשבתם עליהם.
אם התגובות שלכם מתייחסות לנקודה מסוימת במה שכתבתי, סמנו אותה בשדה "נושא" ע"י מספר בסוגריים מרובעים כפולים, לדוגמה [[1]], ואני אכניס את המספר הזה בתוך הטקסט שלי.
כיתבו תגובות. אל תהססו. אין צורך להיות בלוגר רשום. אין חובה לתת כתובת דוא"ל. כל אחד יכול לכתוב את שמו – ולהגיב (עד 17 שורות).
אם האותיות קטנות וקשה לכם לקרוא – לחצו על מקש ה-CTRL ביחד עם מקש התו "+" (פלוס), ואז האותיות יוגדלו.
את רשימת התגיות בבלוג שלי, רשימה מסודרת לפי סדר אלפאבתי, ניתן לראות בכתובת:
את רשימת הנושאים בבלוג שלי וגם את הוראות השימוש, ניתן לראות בכתובת:
תגיות: קולנוע, ביקורת והמלצות, טייסים, תעופה, קלינט איסטווד, טום הנקס, אוי לנו מן הביורוקרטיה, סיפורים שקרו באמת, פוליטיקה,