X קטן בפינה השמאלית למטה –
כדי לסגור פירסומת מעצבנת שמסתירה את הבלוג הזה.
אל רשימת הנושאים שלי ( <- קליק על)
אל רשימת המאמרים הכי נצפים שלי ( <- קליק על)
זה הסיפור להיום. אם זה מוצא חן בעיניכם, תבואו גם מחר. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, יחכה לכם סיפור חדש.
מצבם של עובדי הקבלן עתיד להשתפר בעיקבות השביתה שניהלה "ההסתדרות" בראשותו של עופר עיני. ההסתדרות היתה צריכה לטפל בנושא הכאוב הזה כבר מזמן, אבל "מוטב מאוחר מאשר בכלל לא". המאבק הזה עשוי להועיל לרבים מעובדי הקבלן, האנשים המנוצלים והמקופחים בחברה הישראלית.
פקחים
אחד הסעיפים החשובים בהסכם שהושג הוא הגדלת מספר הפקחים, שיפקחו על חוקי העבודה, שישמרו על כך שהמעבידים, ובמיוחד קבלני העבודה, ישלמו לעובדים את כל המגיע להם – מה שהיום לא מתקיים, ועל כך ר` במאמר קודם בבלוג הזה בכתובת:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=859228
מדובר על כך שיתווספו מאה פקחים. מספר הפקחים כיום הוא 45. בקרוב יגדל מספרם לכדי 145. האם זה יועיל? חוששני ששילוש מספר הפקחים לא יביא לשינוי מהותי.
רשות חדשה
מה שצריך לעשות זה צירוף של שני מהלכים:
אחריות המעסיק: יש להעביר את החוק שמטיל את האחריות לתשלום הוגן על המעסיק, על מזמין העבודה. העובד שקופח יוכל לפנות למוסד שקיבל ממנו את העבודה – ולדרוש את המגיע לו. המצב היום הוא שקבלני העבודה מציעים הצעות נמוכות, פוגעים בעובדים שלהם, והמעסיק בפועל, המוסד מקבל השירות, אינו מחויב לכלום. החוק הזה יחייב את מזמיני העבודה לא לקבל הצעות שהן במפורש נמוכות מידי, וכוללות את הקיפוח של העובדים באופן בלתי נמנע, וגם לפקח על הקבלן, שלא ירמה את עובדיו – ואם יעשה כן, המעסיק יימנע מלהמשיך את ההתקשרות איתו.
רשות פיקוח העבודה: יש להקים גוף במשרד התמ"ת, במקביל לבית הדין לעבודה, גוף בעל סמכות משפטית (כמו בית הדין לתביעות קטנות, וכמו רשם המקרקעין, שמחייב דיירים לשלם את מיסי הוועד), שיחייב את הקבלנים ואת המוסדות המזמינים, לשלם לכל עובד את המגיע לו, בלי פרוצדורה משפטית שמתמשכת במשך שנים. גוף כזה אינו צריך 45 עובדים, וגם לא 145. די בעשרה עובדים, שיפעלו ביעילות, ויחייבו את הרשעים לשלם לעובדים את המגיע להם, בהתאם לחוקי העבודה ובהתאם להסכמי ההרחבה.
הצירוף של שני צעדים אלו עשוי לשפר בהרבה את מצבם של עובדי הקבלן, ולמנוע את קיפוחם החמור. יש לשער שעצם ההחלטה על חוק כזה, ועל הקמת גוף כזה, תגרום לכך שהתופעה של קיפוח עובדי הקבלן תרד בשני סידרי גודל, שכן החברות ידעו שהם עשויים להידרש לשלם לעובדים, ויימנעו מכך – מראש.
עובדים מן השורה?
יש להעביר להעסקה ישירה את כל עובדי הקבלן שהם עובדי הליבה, כלומר אנשים שמבצעים עבודה זהה לעובדים הרגילים, ומקבלים שכר שהוא חצי מחבריהם לעבודה. לגבי האחרים, אני לא משוכנע בכך. כאשר המוסד מסכם עם גוף חיצוני לבצע בקבלנות עבודה מסויימת, כאשר האחריות היא על קבלן העבודה, שמחליף בין העובדים, ומנייד אותם בין כל מקבלי השירות שלו – אינני חושב שצריך לכפות על החברה המעסיקה להקים מחלקה שתקבל את העובדים לעבודה, תנהל אותם מבחינה מקצועית ותפקח על עבודתם. זה מה שניקרא "מיקור חוץ" (Outsourcing) ואינני רואה מקום לבטל את המוסד הזה. מה שצריך זה לדאוג שהעובדים אצל החברות הקבלניות יקבלו תנאים ראויים, כלומר שכר סביר, עבודה מאורגנת, קביעות, העלאות שכר – ולא פיטורין בכל 9 חודשים.
המלצה
אם לא קראתם עדיין, או שאינכם זוכרים את מה שקראתם מזמן, אני ממליץ בפניכם לשוב ולקרוא את מה שכל חתן וכל כלה צריכים לדעת לפני החופה בכתובת:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1088353
האם אני צודק? אל תסכימו אתי.
מה אתם חושבים? מה אתם מרגישים?
יוסף רגב
-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-
המונה היומי: עד היום היו 408,784 כניסות לבלוג שלי, וזאת מאז שהתחלתי ב-22.2.2006
אם בהמשך הקטע (הפוסט) הזה יש תגובות, קיראו גם אותן. כשאנשים מתווכחים אתי, עולות נקודות חשובות, שלא נכנסו למסמך המקורי שכתבתי.
אם הדברים שכתבתי פה מעוררים אצלכם מחשבות, והרי לשם כך אני כותב אותם, אנא, הגיבו לדברי בבלוג עצמו, ע"י קליק על "הוספת תגובה", כדי שאדע שקראתם וחשבתם עליהם.
אם התגובות שלכם מתייחסות לנקודה מסוימת במה שכתבתי, סמנו אותה בשדה "נושא" ע"י מספר בסוגריים מרובעים כפולים, לדוגמה [[1]], ואני אכניס את המספר הזה בתוך הטקסט שלי.
כיתבו תגובות. אל תהססו. אין צורך להיות בלוגר רשום. אין חובה לתת כתובת דוא"ל. כל אחד יכול להגיב.
את רשימת הנושאים בבלוג שלי וגם את הוראות השימוש, ניתן לראות בכתובת:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=897416
תגיות: אקטואליה, עובדי קבלן, הנושא החברתי