בקיצור: דורשים מהם להיבחן כמו בשנה א'. $$$ [4186]
אל רשימת התגיות המסודרת ( <- קליק על)
אל רשימת הפוסטים המסודרת בבלוג שלי ( <- קליק על)
אל רשימת הנושאים שלי ( <- קליק על)
זה הסיפור להיום. אם זה מוצא חן בעיניכם, תבואו גם מחר. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי, יחכה לכם סיפור חדש.
ירידה
קצב העלייה לישראל נמצא בירידה, וכנגד זה קצב החזרה של עולים חדשים לארצות מוצאם נמצא בעלייה. הסיבה לכך הוא היחס של מדינת ישראל, של הביורוקרטיה הישראלית, לעולים בעלי המקצוע, שהמדינה אינה מכירה בידע המקצועי שלהם ואינה מתייחסת לניסיון שצברו במהלך חייהם, והם נדרשים לעבור בחינות של שנה א' באוניברסיטה.
עולה חדש מבוגר, בעל מקצוע, שמגיע לישראל עם משפחה ועם ידע מקצועי רב, מגלה שמדינת ישראל אינה מכירה ביכולת המקצועית שלו. ראשית, הוא מתבקש להביא את כל התעודות שלו, לתרגם אותן על חשבונו לעברית, ולהעביר אותן דרך ביורוקרטיה, תהליך שנמשך עד שלוש שנים. אבל גם אחרי שהעולה קיבל אישור על תעודותיו, הוא נידרש לעבור מבחנים מקצועיים, כדי להוכיח שאכן יש לו את הידע המקצועי. אבל המבחנים אינם בודקים את הידע של בעל מקצוע, אחרי שנים רבות של ניסיון, אלא מבחנים לא רלבנטיים, מבחנים בסיסיים, של שנה א' באוניברסיטה, מה שמחייב את בעל המקצוע לשבת וללמוד מחדש את כל הפרטים המייגעים, שלמד לפני שנים וששכח כבר מאז.
זה לא פשוט בשביל העולה החדש להתחיל ללמוד הכל מחדש כסטודנט שנה א'. הוא צריך ללמוד עברית. הוא צריך לפרנס את משפחתו. היא צריכה לטפל בילדים. הדרישה לעבור בחינות של שנה א' היא פשוט לא אנושית. אם תקחו את כל בעלי המקצוע בישראל ותדרשו מהם לעבור בחינות של שנה א' – כמה מהם יצליחו לעבור אותן? העולים החדשים נכשלים בבחינות הללו. בבחינה שנערכה לאחרונה לאחיות רק 8 אחיות הצליחו – מתוך 20 שניגשו לבחינה.
אז מה הם עושים? חלק חוזרים לארצות מוצאם ויורדים מן הארץ. חלק משלימים עם הביורוקרטיה הישראלית ומסכימים לעבוד בעבודות פשוטות, שאינן מחייבות תעודות מקצועיות. האבסורד הוא שיש בארץ מחסור גדול באחיות, ויושבות מאות אחיות בבית, או בעבודות סתם, אינן מועסקות במקצוען ואין מנצלים את הידע שלהן. טירוף מוחלט.
הייתם מצפים שמדינת ישראל, מדינה ציונית, מדינת העם העם היהודי, תדאג לעולים החדשים. אז כנראה שמדינת ישראל איננה מדינה ציונית. זו מדינה שדוחה את העולים ומעודדת את הירידה.
זה לא סיפור חדש. התופעה הזאת קיימת כבר עשרות שנים, אבל לאחרונה יצאו האחיות מצרפת במחאה על ההתנהלות הבלתי-סבירה של מדינת ישראל בנושא הזה. על המחאה שלהן ניתן לקרוא בכתובת:
המלצה
אם לא קראתם עדיין, או שאינכם זוכרים את מה שקראתם מזמן, אני ממליץ בפניכם לשוב ולקרוא את ציוני, סע לברלין??? בכתובת:
מאמר ש-271 איש כבר קראו אותו.
האם אני צודק? אל תסכימו אתי.
מה אתם חושבים? מה אתם מרגישים?
יוסף רגב
-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-=-~-
המונה היומי: עד היום היו 732,422 כניסות לבלוג שלי, וזאת מאז שהתחלתי ב-22.2.2006
תגובות
אם בהמשך הקטע (הפוסט) הזה יש תגובות, קיראו גם אותן. כשאנשים מתווכחים אתי, עולות נקודות חשובות, שלא נכנסו למסמך המקורי שכתבתי.
אם הדברים שכתבתי פה מעוררים אצלכם מחשבות, והרי לשם כך אני כותב אותם, אנא, הגיבו לדברי בבלוג עצמו, ע"י קליק על "הוספת תגובה", כדי שאדע שקראתם וחשבתם עליהם.
אם התגובות שלכם מתייחסות לנקודה מסוימת במה שכתבתי, סמנו אותה בשדה "נושא" ע"י מספר בסוגריים מרובעים כפולים, לדוגמה [[1]], ואני אכניס את המספר הזה בתוך הטקסט שלי.
כיתבו תגובות. אל תהססו. אין צורך להיות בלוגר רשום. אין חובה לתת כתובת דוא"ל. כל אחד יכול לכתוב את שמו – ולהגיב (עד 500 מילים).
אם האותיות קטנות וקשה לכם לקרוא – לחצו על מקש ה-CTRL ביחד עם מקש התו "+" (פלוס), ואז האותיות יוגדלו.
תגיות
את רשימת התגיות מסודרת לפי מספר הפוסטים תוכל לראות אם תרדו למטה.
את רשימת התגיות מסודרת לפי סדר אלפאבתי, ניתן כאמור לראות בכתובת:
את רשימת הנושאים בבלוג שלי וגם את הוראות השימוש, ניתן לראות בכתובת:
תגיות: אוי לנו מן הביורוקרטיה, רפואה, מבחנים, ירידה,